Curs: BUCĂTAR

Curs: BUCĂTAR

Ocupația: BUCĂTAR

Domeniul: Turism și alimentație publică

Descrierea ocupației:

Bucătarul realizează preparate culinare după diferite rețete care să satisfacă exigentele consumatorilor. În acest scop, el se ocupă de pregătirea produselor alimentare pentru gătit. Măsoară cantitățile necesare, le amestecă progresiv conform rețetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert.

După ce preparatele culinare au fost pregătite, urmează împărțirea lor în porții. Bucătarul utilizează în activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si mașini cu ajutorul cărora transformă alimentele în preparate culinare. Ca unelte și mașini utilizate mai frecvent pot fi enumerate: cuțite, satârul, robotul de bucătărie, mașini de curățat și de tăiat zarzavat, mașini de tocat, mașini de amestecat, friteuza, cuptoare clasice sau cu microunde, agregate frigorifice.

Competențe specifice dobândite:

Întocmirea documentelor specifice;
Pregătirea antreurilor calde şi reci;
Pregătirea fripturilor;
Pregătirea gustărilor calde şi reci;
Pregătirea mâncărurilor din carne;
Pregătirea mâncărurilor din legume, orez, ouă, paste făinoase;
Pregătirea preparatelor lichide;
Prepararea dulciurilor (deserturilor);
Prepararea mâncărurilor din peşte şi fructe de mare;
Realizarea acțiunilor de supervizare şi control;
Realizarea aluaturilor de bază;
Realizarea salatelor Realizarea sosurilor.

Condiții de participare:  

Studii medii (liceu) încheiate;
Adresa de domiciliu pe raza Grupului de Acțiunea Locală Țara Năsăudului.
Parcurgerea în prealabil a etapelor de înscriere, selectare, informare și consiliere în carieră.

Durată: se va comunica celor înscriși.  

Cursul include prezentări teoretice introductive și activități practice.

Perioadă de desfășurare: se va comunica celor înscriși.

VREAU SĂ MĂ INSCRIU